Menupunktet Formidling
Mangler du ord
Kontakt henriksdatter.dk

Udgivelser/Bøger


Ydelser

Du kan få hjælp til din nye bog lige fra redigering af tekst og struktur på indholdet til  sparring og korrektur.

Du kan også få hjælp til at formidle viden i din projektrapport samt hvis du i øvrigt mangler hjælp til at få skrevet eller redigeret tekster.

Redaktør

Redaktør

Du har brug for en redaktør, hvis du er usikker på, om det, du har tænkt skal være en bog, virkelig har potentiale til at blive en bog. Eller mangler en at samarbejde med, der ved alt om håndværket: At lave en bog.

Læs mere

Korrektur

Korrektur

Uanset om du er en ørn til at stave og sætte kommaer, så er det altid pengene værd at hyre en ekstern part til at læse både små og store tekster igennem. Al erfaring viser, at man er blind på sine egne tekster.

Læs mere

Projektrapporter

Projektrapport

Alt for mange projekter lever et kort liv. For projektrapporten og dermed alle erfaringerne fra dit gode projekt ender alt for ofte i en afkrog af dit drev eller bagest i reolen.

Læs mere

Tekstforfatter Aarhus

Tekstforfatter

Står du og mangler ord din hjemmeside, nyhedsbreve, folder, artikel, bog, LinkedIn- og Facebook-opdateringer eller noget helt syvende, så få hjælp til det. 

Læs mere

Boghylden

Eksempler på bøger og andre udgivelser

Ny bog

23. juli 2020

Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt

Laura Vilsbæk gør i bogen op med det stereotype billede af, at der primært er plads til Jens’er i jakkesæt i de danske SMV-bestyrelser. Hendes ærinde er, at billedet skal nuanceres, og bestyrelsesarbejdet afmystificeres, så der kommer mere diversitet og forskellige profiler i spil i de danske bestyrelser.

Bogens pointe er, at det er en unødig begrænsning af talent at blive ved med at mene, at der kun er plads til bestemte typer - for der er brug for en meget bredere vifte af kompetencer og vinkler i de danske bestyrelseslokaler, hvis virksomhederne skal udvikle sig og følge med i udviklingen. Bogens budskab er derfor, at du kan hedde lige, hvad du vil og gå klædt, som du vil - det vigtige er dine kompetencer og erfaringer samt lige dele entusiasme og ydmyghed. 

Bogen viser ikke den lige landevej til en plads i en bestyrelse, men den tager dig i hånden og tegner et detaljeret landkort over hele bestyrelseslandskabet, så du har noget at navigere efter, når du skal finde din vej til en af de mange poster, der venter på dig ude i de danske SMV-bestyrelser. 

Laura Vilsbæk deler villigt ud af redskaber, fakta og erfaringer. Hun sætter fingeren på ømme tæer, men først og fremmest viser den vej til bestyrelseslokalet for dig, der vil prøve kræfter med bestyrelsesarbejdet. 

 

Forfatter: Laura Vilsbæk
Redaktør: Marianne Henriksen
Design: Vokseværk
Forlag: Vilsbook

 

Køb bogen

 Gurubogen

Gurubogen

En bog om innovation, iværksætteri og autentisk ledelse

I GURUBOGEN har 100 af verdens førende iværksættere og ledere ordet. 
De skriver jordnært og uhøjtideligt om innovation, iværksætteri og ledelse. 

Du kan bl.a. blive klogere på, hvorfor idéer slet ikke er så vigtige, som vi går og tror, og hvorfor vi skal droppe snakken om at være forandringsparate og i stedet blive forandringsskabende. 

Derudover er der konkrete råd til organisationer i alle faser af deres udvikling, en palet af måder at sikre innovationskulturen m.v.

Hele 444 skarpe sider. Af bogens 100 artikler er 93 skrevet særligt til GURUBOGEN, mens 7 tidligere er publiceret på engelsk igennem personlige blogs el. lign.

Redaktør: Jonathan Løw
Korrektur: Marianne Henriksen
Design: Umage Bureau 

 

Køb bogen

IT rygsæk til ordblinde

IT rygsæk til ordblinde

Denne bog er fra 2003, så den har efterhånden nogle år på bagen, men det gør den ikke mindre vigtig. Den blev helt afgørende for, at ordblinde kunne få tilkendt hjælpemidler for at kompensere for funktionnedsættelsen: dysleksi.

I dag screener man helt naturligt børn og unge for at opfange dysleksi på gymnasier og videregående uddannelser. 

Bogen veksler mellem teoretiske afsnit, beskrivelser af konkrete programmer og udstyr samt essays hvor ordblinde fortæller om deres brug af it-hjælpemidler og hvilken afgørende rolle, hjælpemidlerne har spillet for dem.

Det var en fornøjelse at være med til at sætte fokus på, at it-hjælpemidler kan ændre menneskers hverdag. Især mødet med de mennesker, der fortalte deres dybt personlige historier om nederlag i skolen, manglende uddannelse og plagsomme strategier for at huske på bogstavers rækkefølge, har hængt fast i mig i alle årene.

IT rygsækken til ordblinde var en bog, der gjorde en forskel...

 

Forfattere: Erik Arendal & Kirsten Marie Hansen
Redaktør: Marianne Henriksen
Design: Klaus Lasvill-Mortensen & Sille Thejl Høher
Forlag: Hjælpemiddelinstituttets Forlag

Vejledning om Fastspænding af kørestole i biler

Fastspænding af kørestole i biler

Vejledningen er et eksempel på en fagbog fra Hjælpemiddelinstituttes Forlag. Bogens forfatter, Finn Såbye var ansat som teknisk konsulent på instituttet.

Udfordringen var at holde styr på et hav af tekniske detaljer i illustrationerne og samtidig formidle indholdet i et lettilgængeligt sprog. Selvom bogen er lille i omfang, så tager det lang tid at få alt til at gå op i en højere enhed. For en lille fejl i en vinkel på en illustration kunne i værste fald ende fatalt for en fastspændt kørestolsbruger. 

Bogen har fået lidt kaffepletter i årenes løb - og lovgivningen er sikkert ændret siden, den udkom.

Forfatter: Finn Såbye
Redaktør: Marianne Henriksen
Design: Klaus Lasvill-Mortensen
Forlag: Hjælpemiddelinstituttets Forlag

Hjælpemidler til mennesker med demens

Hjælpemidler til mennesker med demens

Bogen er fra en af Hjælpemiddelinstituttes Forlags serier Dagliv & hjælpemidler.

Denne bog havde fokus på mennesker med demens og hvordan man kan gøre livet nemmere og mere sikkert, hvis man benytter hjælpemidler, fx overvågning.

Bogen veksler mellem teori, beskrivelse af hjælpemidler og indretningsforslag til hhv. eget hjem og særlige botilbud samt casestories. Desuden var der afsnit om lovgivning på området.

I serien findes desuden

  • Hjælpemidler til mennesker med ordblindhed
  • Hjælpemidler til mennesker med udviklingshæmning

 

Forfattere: Mogens Høeg & Lilly Jensen
Redaktør: Marianne Henriksen
Design: Klaus Lasvill-Mortensen & Sille Thejl Høher
Forlag: Hjælpemiddelinstituttets Forlag

Der er mere på vej...

Tidsskrifter, lille sjov bog og andet er på ind på boghylden. Jeg skal lige strikke en sweater eller gå tur med min hund Otto først.